Verhuizen staat gelijk aan het wegdoen van oude spullen

Verhuizen voor senioren.

Verhuizen kan een moeilijke en stressvolle ervaring zijn voor senioren. Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden wanneer je een oudere helpt verhuizen die het proces soepeler zullen laten verlopen.

De details

Aandacht voor details is belangrijk wanneer je een oudere helpt verhuizen. Zorg ervoor dat alle dozen en meubels goed gelabeld zijn, zodat er niets verloren gaat tijdens de verhuizing. Help hen hun spullen van tevoren in te pakken, zodat ze niet overweldigd zijn op de verhuisdag.

Enkele aandachtspunten:

  • breng de nieuwe woonruimte in kaart. Op die manier worden mogelijkheden zichtbaar.
  • Maak een lijst van wat je nodig hebt in je nieuwe huis
  • Begin vroeg
  • Zorg voor overzicht: gooi afval meteen weg en breng kapotte spullen meteen naar het containerpark.
  • Label tegen frustratie
  • Plan en bespreek

Lees hier meer tips om de verhuis pijnloos te laten verlopen.

Het is ook belangrijk om bewust te zijn van de emotionele aspecten van een verhuizing voor senioren. Ze verlaten misschien een huis waar ze al vele jaren wonen en zijn gehecht aan hun bezittingen. Wees geduldig en heb begrip voor hen tijdens dit proces

Help hen een plattegrond van hun nieuwe huis te maken, zodat ze kunnen zien waar hun meubels komen te staan. Dit zal de overgang voor hen gemakkelijker maken. Laat hen weten dat je er voor hen bent in deze moeilijke tijd en bied een luisterend oor.

Wat voor ons vaak een onbeduidend prulletje is en we direct zouden weggooien kan voor de bejaarde in kwestie heel veel emotionele waarde of herinneringen in zich dragen. Bespreek vooraf om nadien frustraties en verdriet te besparen.

Veerle Lepez

Wanneer senioren verhuizen, zijn ze vaak aan het downsizen van een groter huis naar een kleinere ruimte. Dit betekent dat ze afscheid moeten nemen van meubels en andere bezittingen die sentimentele waarde hebben. Het is belangrijk om rekening te houden met hun gevoelens en hen te helpen bij de beslissing wat ze willen houden en wat ze willen laten gaan.

Het inpakken van een leven lang bezittingen is geen gemakkelijke taak, dus het is belangrijk om senioren genoeg tijd te geven om dit te doen. Ze kunnen hulp nodig hebben bij het organiseren, maar uiteindelijk moet het aan hen zijn hoe ze hun spullen willen inpakken

Conclusie

Senioren vinden het vaak moeilijk om afscheid te nemen van hun bezittingen, zelfs als ze naar een kleinere woning verhuizen. Het is belangrijk om geduldig en begripvol met hen te zijn tijdens het verhuisproces. Help hen een plattegrond van hun nieuwe huis te maken, zodat ze kunnen zien waar hun meubels komen te staan. Bied aan om hen te helpen met het in- en uitpakken van hun spullen, zodat de verhuizing minder stressvol voor hen is. Het belangrijkste is dat je laat weten dat jij er voor hen bent in deze moeilijke tijd.

Zoek je hulp bij jouw verhuizing?

Neem vandaag nog contact op met Fraboez voor al jouw verhuisbehoeften! Wij zijn gespecialiseerd in het helpen van senioren bij hun verhuizing, en wij zullen het proces zo soepel en stress-vrij mogelijk laten verlopen.

Nieuwsbrief

Handig tips in je inbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang handige verhuistips direct in je mailbox. We helpen je met advies en delen onze ervaring zodat uw verhuizing vlot kan verlopen.

Vergelijkbare berichten