Hallo! Mijn naam is Veerle.

Mijn naam is Veerle Lepez. Van opleiding ben ik leerkracht. In mijn huidige job ben ik ingerold. Enerzijds door toevalligheden, levenservaringen en zelfkennis. Maar voornamelijk door het herkennen van moeilijkheden waar we in deze maatschappij mee worstelen. Verbanden te leggen en een oplossing te zoeken waarin ik ook nog eens mijn eigen kwaliteiten en interesses bij kan inzetten.

In dit verhaal kan je niemand iets verwijten of kwalijk nemen, het was roeien met de riemen die we hadden.
Veerle Lepez
Oprichter, Fraboez

In alles wat ik doe staan waarden als: Orde en netheid, respect, eerlijkheid, liefde en authenticiteit centraal. Ik ben een zinzoeker die veel voldoening haalt uit zorg kunnen dragen voor anderen.

Wat een indruk op mij heeft nagelaten is hoe mijn grootouders, langs moeders kant, verhuisden van hun eigen woonst naar een appartement. Mijn grootvader was, als gevolg van een herseninfarct, plots immobiel en mijn grootmoeder wist van geen hout nog pijlen te maken. De woning waar ze 50 jaar gewoond hadden moest op korte tijd leeggemaakt worden. Het huis stak van boven tot onder vol met spullen. Mijn moeder was enig kind en werkte net als mijn vader voltijds. Mijn broers, jonge twintigers, werkten dubbele shiften en zaten in verbouwingen. Ikzelf gaf voltijds les en was hoog zwanger.

We slaagden erin het huis tijdig leeg te krijgen, dat wel, maar mijn grootmoeder heeft tot op de dag dat de diagnose van dementie viel naar spullen blijven vragen. Wat is er gebeurt met …., waar is … naartoe. Hartverscheurend.

Fraboez staat voor…

  • Zorgeloos op weg naar je nieuwe thuis
  • Alles praktische zaken voor jou geregeld
  • Oog voor de emotionele en menselijke kant

Georganiseerd aan de slag

Verhuizen is altijd moeilijk, zeker in deze fase van het leven is het niet evident.

De rode draad doorheen mijn leven is verhuizen. Ik heb nooit langer dan 5 jaar ergens gewoond. Niet als kind, niet als volwassenen. Nooit bewust, altijd door gebeurtenissen.

Ik volgde een cursus “ professional organizer” bij Annelies Mentink en ben mij verder gaan verdiepen in organizing.

Mijn puzzel viel in elkaar toen ik het boek “Opruimen voor je doodgaat” geschreven door Margareta Magnusson las.

De stap naar een rusthuis, serviceflat of zorgwoning brengt veel emoties met zich mee. Wij proberen de praktische zorgen weg te nemen zodat jij kunt focussen op wat echt telt
Veerle Lepez
Oprichter, Fraboez

We ondersteunen ouderen bij het verhuizen in Oost-Vlaanderen en Antwerpen