Inpakken en wegwezen! Inpaktips voor verhuisdozen

Mensen hamsteren en verzamelen heel wat tijdens hun leven. Dat ontdek je pas als je iemand helpt die verhuist naar een serviceflat. Senioren die verhuizen hebben vaak een heel leven zaken verzameld. Ze zouden nog van pas kunnen komen, het heeft toen veel gekost, we hebben het nog gekregen van tante Chantalle, … er zijn redenen genoeg.

Verzamelde inboedel

Alle spullen die jarenlang genegeerd werden komen nu terug aan de oppervlakte. En… je vindt de spullen letterlijk overal. Elk opbergvak, elke zolderkamer, kelder en zelfs achterin elke kast zijn spullen beland die zelden gebruikt worden.

Het sorteren, inpakken en verhuizen van senioren of bejaarden is dan ook vaak een klus waar weinig mensen naar uitkijken. Om het allemaal behapbaar te houden geven we je graag enkele inpaktips om alle spullen als een professional in te pakken!

Inpaktips

Verhuizen kan een ontmoedigende taak zijn, maar met zorgvuldige planning kan het minder stressvol zijn. Hier zijn enkele belangrijke tips voor het inpakken van dozen:

Sorteren:

Sorteer op een logische manier: zorg voor minstens 3 stapels/groepen:

  • Wat gaat mee naar de serviceflat?
  • Wat heb je niet meer nodig en is om weg te gooien?
  • Wat heb je niet meer nodig, maar nog iemand anders gelukkig maken?

Inpakken: Gebruik je hoofd

  • Pak zware spullen onderin de doos in en lichtere bovenin. Logisch toch? Denk goed na, want na een tijdje heb je misschien dozen te kort en steek je dan toch de stapel boeken in een veel te lichte doos.
  • Er zijn dozen voor kledij, voor boeken, voor breekbare spullen… zelfs spatwatervrije dozen. Houdt het makkelijk en logisch.
  • Verpak breekbare voorwerpen in noppenfolie of krantenpapier om ze tijdens het vervoer te beschermen. Draag goed zorg voor de spullen, want het zijn mogelijks niet de jouwe.
  • Zorg ervoor dat alle dozen goed gesloten zijn voordat je ze verhuist.

Draag goed zorg voor de spullen, want het zijn mogelijks niet de jouwe.

Fraboez

Labelen

Verhuizen is een stuk eenvoudiger als je weet wat alles betekent. Door je dozen goed te labelen, kan je ervoor zorgen dat ze snel worden herkend en dat je niet hoeft te raden waar ze in de nieuwe woonst heen moeten.

Hier volgen enkele tips voor een doeltreffende etikettering:

  • Label elke doos aan meer dan één kant, zodat hij vanuit elke hoek kan worden gezien.
  • Zet op het etiket wat er in elke doos zit, en voor welke kamer de doos bestemd is in het nieuwe huis.
  • Zorg ervoor dat alle etiketten duidelijk leesbaar en gemakkelijk te begrijpen zijn. Gebruik eventueel kleuren combo’s of echte labels om meer info te delen.

Tot slot nog een laatste maar belangrijke tip: stop in één enkele verhuisdoos enkel spullen die in één en dezelfde kamer horen. Steek geen spullen van de badkamer in een doos waar al spullen voor de keuken zitten. Gebruik liever 2 verschillende dozen. Het verkleint de kans dat je nadien spullen kwijt raakt.

Een vlotte verhuisdag begint met het correct inpakken en labelen van alle dozen. Heb je hierover vragen of nood aan hulp? Dan staan we je graag bij in elke fase van het verhuisproces. Neem hier contact op voor hulp of advies.

Nieuwsbrief

Handig tips in je inbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang handige verhuistips direct in je mailbox. We helpen je met advies en delen onze ervaring zodat uw verhuizing vlot kan verlopen.

Vergelijkbare berichten