Een senioren verhuizing: wat met al die spullen?

Binnen het selectieproces van spullen voor een seniorenverhuis is het mijn doel de senior het plezier te laten ervaren van spullen weg te geven. Het gevoel van iemand blij te maken met je spullen. We informeren bij familie, vrienden en kennissen wie er interesse heeft of wie nog iets zoekt. Spullen wegdoen wordt zo een fijne ervaring.
Mogelijks werd die oude luchter ‘vintage’ en staat die hippe neef van je te springen om hem op te halen of heeft de grasmaaier van je overbuur net zijn laatste adem uitgeblazen en ben jij op dat moment de redder in nood wanneer je de jouwe cadeau kan doen. Op die manier wordt elke verhuizing een positief verhaal.

Loslaten of houden? Tijdens het opruimen komt er ongetwijfeld gerief naar boven waarvan men het bestaan niet eens meer wist. Het is logisch dat er heel wat herinneringen naar boven zullen komen bij het opruimen van je spullen dit vergemakkelijkt het loslaten ervan niet. Met plezier luister ik op dat moment naar de anekdote achter het voorwerp. Na enkele vragen en tips komen we snel te weten of we het houden of definitief kunnen loslaten.

Misschien kan je spullen makkelijker loslaten wanneer het je een centje oplevert? Ook hier bieden wij heel wat mogelijkheden:

 • aanstellen van een veilingmeester
 • opkoper contacteren
 • garageverkoop organiseren
 • verkoop van spullen op onze webshop

Verhuizen voor senioren

Voor veel senioren kan een verhuizing een zeer stressvolle en overweldigende ervaring zijn. Maar met de juiste voorbereiding en planning, hoeft dat niet zo te zijn. In feite zijn er veel voordelen aan verhuizen als senior. Hier zijn er slechts een paar:

 1. Een nieuwe omgeving kan helpen om uw geest actief en betrokken te houden.
 2. Een verandering van omgeving kan verfrissend en verjongend werken.
 3. U kunt merken dat u meer vrijheid en flexibiliteit heeft in uw nieuwe huis.
 4. Verhuizen kan een kans zijn om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken.

Opkuisen en poetsen oude woning

Het opruimen van het oude huis is een belangrijk onderdeel van het seniorenverhuis. Het kan een ontmoedigende taak zijn, maar met de juiste tips en advies, kan het snel en gemakkelijk worden gedaan.

Hier zijn een paar tips om u op weg te helpen:

 1. Begin met het ontruimen van uw huis. Ontdoe u van alles wat u niet meer nodig hebt of gebruikt. Dit maakt het schoonmaken veel gemakkelijker.
 2. Maak een plan. Bepaal welke delen van uw huis u het eerst wilt schoonmaken en maak een schema dat voor u werkt.
 3. Neem de tijd. Probeer het schoonmaakproces niet te overhaasten. Het is belangrijk dat u grondig te werk gaat, zodat uw huis schoon en opgeruimd is wanneer u of iemand anders er intrekt.

Het resultaat is altijd het zelfde. Een hele boel spullen met verschillende bestemmingen. Na het opkuisen merk je pas echt over hoeveel verschillende spullen het gaat. Het kan gemakkelijk zijn om sommige van hen te vergeten. Maar met de hulp van ons team kunt u ervoor zorgen dat alles een verantwoord bestemming krijgt en niets wordt achtergelaten.

Selecteren spullen

Niet alles kan mee verhuizen naar een serviceflat. We verzachten de keuzestress & pijn!

Het is moeilijk om afscheid te nemen van een leven lang verzamelde spullen. Verhuizen is niet evident, men kan als het ware verworteld zijn, daarbij ook spullen moet loslaten die in de loop der jaren belangrijk voor je zijn geweest. Ons huis zit vol herinneringen – aan goede en slechte tijden, aan geliefden en vrienden die zijn gekomen en gegaan. Het is moeilijk om dat allemaal op te geven. Maar kiezen ( symbool = met streep erdoor van is niet gelijk aan) verliezen:

 • Het gaat hem niet om minder spullen maar wel om méér tijd, méér rust, méér vrijheid, méér aandacht, méér genieten, méér ervaringen, méér contact.
 • Je zal aandachtiger, minder afgeleid, gelukkiger en rustiger in het leven staan en heb je meer tijd om te genieten.
 • Houd in je achterhoofd dat je net zozeer voor jezelf als voor degenen na jou aan het opruimen bent.

Maar het is ook belangrijk om te onthouden dat ons leven verandert, en dat het tijd is om deze nieuwe hoofdstukken te omarmen. We moeten plaats maken voor nieuwe herinneringen, en voor nieuwe mensen die in ons leven zullen komen. Afscheid nemen van ons oude huis en al onze oude spullen maakt deel uit van die verandering.

Het is niet makkelijk, maar het is het waard. En we kunnen troost putten uit de wetenschap dat we niet alleen zijn – zo veel andere senioren hebben ditzelfde proces doorgemaakt. We kunnen op hun steun rekenen als we deze moeilijke overgang maken.

Mogelijke nieuwe bestemmingen voor de bezittingen van senioren die gaan verhuizen zijn

 1. Vrienden en familieleden
 2. Opslagfaciliteiten
 3. Verkopen op rommelmarkten
 4. Verkopen online
 5. Plaatselijke liefdadigheidsinstellingen

Wij begrijpen hoe moeilijk het kan zijn om sentimentele voorwerpen en herinneringen los te laten. Maar soms is het nodig om plaats te maken voor nieuwe. Ons team kan helpen u bij het sorteren van uw bezittingen en beslissen wat u wilt houden, wat u wilt verkopen en wat u wilt doneren. Wij werken met u samen om een plan op te stellen dat het verhuisproces zo gemakkelijk en stressvrij mogelijk maakt.

Extra dienstverlening: verkoop oude spullen

Het verkopen van uw oude spullen is een geweldige manier om uw huis op te ruimen en wat extra geld te verdienen. Ik bied deze service aan mijn klanten aan als een extra gemak. Ik bewaar uw spullen veilig, en als ze verkocht zijn krijgt u 50% van de verkoopprijs. Als de spullen na een jaar nog niet verkocht zijn, kunt u ze ophalen of ik kan ze doneren aan een goed doel.

Als u van plan bent te verhuizen naar een serviceflat, neem dan contact met mij op. Ik zou u graag helpen met eventuele vragen over het proces, en om u te voorzien van een gratis offerte.

Nieuwsbrief

Handig tips in je inbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang handige verhuistips direct in je mailbox. We helpen je met advies en delen onze ervaring zodat uw verhuizing vlot kan verlopen.

Vergelijkbare berichten